Från Stockholm – Till Göteborg

Den som planerar en resa ner mot västkusten bör ta sig gott om tid och ge sig själv minst en övernattning. Kanske kan några av tipsen på Hotelspecials Göteborg vara intressanta att se lite närmare på för staden har mycket att erbjuda.

Upptäck staden

Det finns många bra sätt att upptäcka en stad och att promenera är förstås ett av det bättre. Ändå kan det vara skönt att vila benen emellanåt och är man på besök i Göteborg ska man förstås ta spårvagnen. Från Brunnsparken i närheten av centralstationen finns flera spårvagnar att välja mellan och varför inte ta den som går upp mot Avenyn och börja dagen där.

Längst upp på Avenyn ligger Götaplatsen och Göteborgs Konstmuseum. En vacker byggnad och ett museum som främst fokuserat på nordisk konst. Den som inte vill se på konst kan ställa sig och blicka ut från Poseidonstatyn och se hur Avenyn sträcker sig långt ner mot de centrala delarna av stan. Längs med Avenyn sedan finns flera trevliga restauranger, kaféer och ett varierat utbud av affärer med något som passar alla.

Går man rakt ner från Avenyn kommer man så småningom fram till Stora Teatern som en gång i tiden var den plats där stadens operaföreställningar hölls. Numera hålls det fortfarande föreställningar men mindre teateruppsättningar. Fortsätter man en bit till kommer man fram till vattnet och utgångspunkten för Paddans guidade turer. Paddan är en öppen båt som går längs med vattnet och visar staden från ett annat håll än de man ser under en promenad.

Dofter och smaker

Här ligger även det som heter Kungsportsplatsen där flera spårvagnar stannar till. Genast så upptäcker besökaren att utbudet av affärer har blivit så mycket större men innan det är dags att ta en shoppingtur bör man se åt vänster. Där ligger nämligen saluhallen i ett av stadens vackraste byggnader. Förutom att byggnaden är vacker är det här en ofta bortglömd plats för den som besöker staden. Här inne samlas dofter, mat och människor från alla hörn. Gå igenom och ta in känslan, ljuden och hitta nya spännande smakupplevelser. Varför inte köpa något att äta på plats så som färska räkor eller att ta med något kulinariskt hem.

Ge er ut på en shoppingrunda

Väl ute ur saluhallen kan det vara dags att ge sig ut på en shoppingrunda. Bli inte förvånad över hur mycket det finns och var inte hungrig för det kommer att ta tid. Har man flera dagar på sig kan det vara en idé att ta en del av staden i taget. Är vädret dåligt kan det vara värt att besöka Nordstan som ligger vid Brunnsparken. Det är en galleria med fyra ingångar, som ett kors och med allt i affärsväg som kan önskas.